Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gjøre din brukeropplevelse av vårt nettsted bedre. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.
Jeg forstår

Altibox

DIGITALT UTENFORSKAP

Altibox satser på å skape en bedre digital hverdag med rom for alle, og digital inkludering er et fokusområde. I et målrettet kampanjeløp høst/vinter 2022 rettet de søkelyset mot trakassering av jenter i gaming. Kampanjen var todelt, med både fokus på foreldre og gamerne selv. Egmont People var eksklusiv samarbeidspartner i løpet mot gamere.

Egmont People hentet inn en variert gruppe profiler med kredibilitet i gamer-målgruppen.


I innholdet skulle profilene dele egne historier og opplevelser av situasjoner som passet i tematikken. Sammen med profilene fant vi gode vinklinger og innganger som sørget for autentiske bidrag og god variasjon.


Hele tre av fire jenter som gamer har opplevd å bli trakassert når de gamer. Profilene ønsket å bidra til å endre denne statistikken, og sørge for at jenter også har en plass i spillmiljøet.


Kampanjen ble publisert i profilenes kanaler på YouTube, Twitch, Instagram og TikTok, med egenprodusert innhold fra alle profilene.

Innleggene fikk god respons fra publikum med mye engasjement, og oppnådde bred dekning. Egmont People stod for betalt spredning av klippene, og de ble også publisert i kundens egne flater.
For å øke dekningen i målgruppen ble det også produsert podkast-spotter med profilene i vårt lydstudio, med utvalgte profiler.
Profilene er både fra Egmont Peoples eget gaming-miljø, i tillegg til eksterne fra andre byråer og management.
 • Jonas Lihaug
  Jonas har laget gaming-innhold på norsk YouTube siden 2014, både på egen kanal og i flere av NRKs nye satsninger.
 • Sander Dale
  Sander er Norges ubestridte konge av FIFA og fotballunderholdning på YouTube.
 • Dennis Vareide
  Dennis er Norges mest erfarne YouTube-gamer, og har de siste ti årene skapt underholdning og moro for en generasjon unge.
 • 777 esports
  E-sport-laget 777 Esports representert av Fabio Enzo har satset på kvinnelige e-sportutøvere.
 • Thale
  Thale er 18, men har laget YouTube-innhold i mange år allerede. I dag treffer hun målgruppen sin med gaming-innhold på flere plattformer.
 • Johan
  YouTuberen Johans fokuserer på mental helse i sitt innhold, og satser stort blant annet på FIFA.
 • Centane
  Streamer og innholdsskaper Kamilla også kjent som Centane, er signert til e-sportlaget Apeks. Hun streamer på Twitch og publiserer på YouTube.
 • Victor Sotberg
  YouTube-stjerne Victor Sotberg er en del av TV2-satsningen Bleep, og er et stort forbilde for mange unge gamere.

Kommersiell rådgiver

Elisabeth Johnsrud

922 58 758

elisabeth.jonsrud@egmont.com

Se flere caser fra Egmont People: